2009. január 12., hétfő

Black cat, white cat*

1, Black cat, wild cat
Avagy kedves ismerősöm beszámolója Sidneyből. Jobbanmondva, blogbejegyzésének a részletei.





Történt akkor ugyanis hogy elmerengve az erkélyről látható nagy zöldön, hiszen ahonnan jöttem ott csak a szemközti irodában számítógép volt csak a kilátás, a vasúti sínnél egy „jólmegtermett kutyát” láttam.

Aztán ahogy el kezdett mozogni az a feketés szürke dög elég macskás volt. Áh, biológiai tudásom ugye némileg hiányos, ez tuti csak valami tenyésztett macska . Jó derékig érő méretűnek látszik ugyan de hát errefelé ugye bármi megeshet. A macska-kutya rohangált fel alá majd jó tíz perc múlva felmászott a vasúti síneken át a következő bush-vidékbe..Azt tudni kell hogy a vasúti sínek előtt üresen hagyott préri terület, mögötte egy patak és ősnövényzet (nem karban tartott park) van.


Így néz ki:














Fotó kopirájt by Vargak
Erkély biztonságából meg pláne nem okoz majd álmatlan éjszakákat hogy mi is volt az – mindenesetre arra majd nem kocogok. A dög elment, én meg nem foglalkoztam vele többet

Egészen addig amíg ma nem olvasom az újságban hogy megerősítették: Sydney ősparkos külterületeiben párducok bóklásznak


Itt lehet olvasni róla.

És az újság képe (van pár elmosódott videó- és fényképfelvétel a penrithi párducról, ahogy sokan hívják a macsekokat, ez a legelfogadhatóbb):


Ha már, jobban örültem volna, ha a sörényes farkas bukkan fel újra, na de ember tervez...


2, Bad cat, white cat
Azaz, bézs macska... Vagy valami olyasmi. Volt lakótársam töltött el némi időt az Államokban. Egy alkalommal közölte a munkaadó vele (és a többi magyarral), hogy este azért figyeljenek, mert "mountain lion" lábnyomokat láttak. Arra a kérdésre viszont, hogy mi az az a hegyi oroszlán, csak némi hümmögést kaptak válasznak, meg hogy hát olyan macskaféle. El is intézték magukban azzal, hogy ez hiúz lesz. Mígnem valaki vette a fáradságot, meg a szótárt, és utánanézett. Puma.

A hiúzt bobcat-nek hívják, és a puma fut cougar néven is.



* Black cat, white cat, Macskajajj

Nincsenek megjegyzések: