2008. november 9., vasárnap

Malacunk van!

Sertés belgyógy profunk külön bejegyzést érdemel:

Úriember az ürge. Öltönyben tartja az óráit. Csöppet George Cloony-ra hajaz, ebből kifolyólag történhetett meg, hogy első órán valaki konkrétan rákérdezett a korára. Viszont a családi állapotát már kifejezett kérésre sem volt hajlandó elárulni. Legutóbb megkérdezte a hölgyeket, hogy leveheti-e a zakóját. Mint mondtam, úriember. Majd pedig mesélt "kedvenc" vizsgáztatásáról:
Azt akarta megtudni, hogy a sertéseknél mely szalmonella-fajok fontosak. Ugye, a leggyakoribb typhimurium mellett regionális törzseknek is van jelentőségük, pl a Brandenburg. Ezt akart a vizsgázóból kihúzni, nem sok sikerrel. Próbált rávezetőleg kérdezni:
- Németország egyik északkeleti tartománya...
- Svédország?

Hát, nem egészen.

2 megjegyzés:

Noémi írta...

ez azért kemény, hogy valaki egyetemre kerül és ilyen általános dolgokon bukik el, de nem csodálkozom, nálunk az évfolyamban a 80 ember közül kb. 20 volt valamirevaló szakmailag, és ez szomorú.
az ált. műveltségről meg nem is beszélek...

Lódoktor írta...

Az az igazán szomorú, hogy míg néhány ilyen általánosan műveletlen egyén bekerül az állatorvosira (orvosira, mérnökszakokra, stb), addig a humán-végzettségűek túlnyomó többségének semmi reál-műveltsége. Honnét jön a víz? A falból. És hasonlók. De nem baj, jókat lehet rajt nevetni, ha olyan hangulata van az embernek.
Lehangoltabb napjaimon viszont elkeseredek, hogy az ilyen műveletlenség miatt lehet eladni a bifidus essensis-es joghurtot, meg az alaptalan áltudományokat.

Ne aggódj amúgy, ilyenek miatt senkit nem vágnak ki az egyetemről, legfejjebb vizsgát ismétel, ha szerencséje van, azt se.